Bedrijfsyoga, een must?

Gepubliceerd op 7 april 2022 om 16:36

 

Yoga is een uitstekende manier om stress en bewegingsarmoede te verminderen en helpt zo het ziekteverzuim terug te dringen.

Met bedrijfsyoga investeer je in de gezondheid en productiviteit van jouw werknemers en draag je bij aan een positieve en efficiënte werkomgeving.

Voordelen van bedrijfsyoga:

 

- Bedrijfsyoga helpt je beter om te gaan met stress en draagt bij tot een dalend ziekteverzuim.

Werken in de corporate wereld kan zwaar zijn. Bedrijfsyoga is een krachtig middel om stress te verminderen en draagt zo bij tot een dalend ziekteverzuim. Bedrijfsyoga biedt je handvaten om ook in het dagelijkse leven beter om te kunnen gaan met stresssituaties.

 

 - Bedrijfsyoga zorgt voor een betere fysieke conditie.

Yoga versterkt je spieren, verhoogt de flexibiliteit en verbetert je lichaamshouding. Het maakt je ook veel bewuster van je lichaamshouding en spanningen die je vasthoudt. Je leert eenvoudige oefeningen om spanning los te laten.

 

Bedrijfsyoga verbetert de concentratie en creativiteit.

Een korte yogabreak tijdens een vergadering of teamevent kan zorgen voor een energieboost en verbeterde concentratie. Bij yoga ga je naar de ontspannen modus en geef je je brein ruimte voor creativiteit. 

 

- Bedrijfsyoga bevordert de productiviteit.

Stress, multitasking en een gebrek aan focus kunnen de productiviteit verminderen. Bedrijfsyoga heeft een gunstig effect op de productiviteit.  

 

- Bedrijfsyoga bevordert je immuunsysteem.

Yoga is goed voor zowel je fysieke als je mentale gezondheid. Onderzoek heeft aangetoond dat yoga helpt om het immuunsysteem te versterken omdat yoga ontstekingsremmend kan werken in het lichaam.

 

- Bedrijfsyoga helpt je om beter te slapen.

Een van de belangrijkste doelen van yoga is om lichaam en geest in harmonie te brengen en stress te verminderen. Stress zorgt ervoor dat ons 'fight or flight' systeem vaak blijft aan staan. Hoe langer we ons in deze modus bevinden, hoe moeilijk het is om terug te gaan naar onze ontspanningsmodus. Vaak resulteert dit in moeite om in te slaap te komen. Een korte practice van 5 minuutjes kan al een wereld van verschil maken voor een goede nachtrust.

 

- Bedrijfsyoga verhoogt je vitaliteit.

Bij yoga ligt de focus op bewust ademen. Je cellen zullen meer zuurstof krijgen en je zal hierdoor meer energie krijgen. De yogahoudingen zorgen ook voor een betere fysieke conditie en een verhoogde vitaliteit.

 

- Bedrijfsyoga zorgt voor verbinding tussen werknemers.

 Bedrijfsyoga op regelmatige basis of als onderdeel van teambuilding zorgt voor een goede werksfeer, een gevoel van respect en eenheid.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.