
Wist je dat dieren, zoals beren, instinctief stretchen zodra ze wakker worden en ook voor en na fysieke activiteit?
Het is hun natuurlijke manier om spieren op te warmen, spanning te verminderen en hun lichaam klaar te maken voor beweging.
Voor ons mensen werkt stretchen net zo goed. Hoewel we als mensen niet gemaakt zijn voor een sedentaire levensstijl, zitten we toch vaak lange tijd stil, bijvoorbeeld achter een bureau. Eenvoudige stretches kunnen helpen deze inactiviteit te doorbreken en zorgen ervoor dat je lichaam in balans blijft.
Regelmatig stretchen kan een groot verschil maken:
- Vermindering van spanningsklachten: Het helpt opgebouwde spanning in spieren, zoals in de nek, schouders en onderrug, los te laten.
- Verbeterde flexibiliteit: Door je spieren regelmatig te rekken, blijft je lichaam soepel en voorkom je stijfheid.
- Verhoogde energie: Korte stretchpauzes geven je een energieboost en helpen je focus en concentratie te verbeteren.
- Betere houding: Door te stretchen ondersteun je je ruggengraat en voorkom je slechte houdingen, wat rug- en nekklachten kan verminderen.
Wanneer kun je stretchen?
- In de ochtend: om de dag fris te starten.
- Tussendoor, bijvoorbeeld op je werk: korte stretchpauzes om energie en focus te herstellen.
- Voor het slapengaan: om je lichaam en geest te ontspannen.
Eenvoudige stretches kunnen niet alleen je fysieke welzijn verbeteren, maar ook je mentale helderheid en energie een boost geven en dit op elk moment van de dag.
Dieren zoals beren herinneren ons eraan hoe belangrijk het is om ons lichaam de aandacht te geven die het verdient. Zelfs tijdens een drukke werkdag kun je enkele eenvoudige stretches doen, bijvoorbeeld zittend achter je bureau.
Benieuwd naar 3 eenvoudige stretches die je al zittend kunt uitvoeren?
Lees dan mijn andere blogpost over zittende yogastretches.
Wil je meer weten over hoe je bedrijfsyoga kunt integreren in je werkdag? Stuur gerust een berichtje via LinkedIn of een e-mail naar info@yogabreak.be – ik help je graag verder 🙏
Reactie plaatsen
Reacties